Voor Williams coureurs Pastor Maldonado en Bruno Senna stond de vrijdag in Melbourne vooral in het teken van langere runs. Met het rijden van snelle tijden hebben ze zich dus ook niet bezig gehouden.

 

Dat Maldonado en Senna in de eerste training als achtste en veertiende en in de tweede training als zeventiende en negentiende eindigden, doet de coureurs zelf dan ook niet al te veel. “Hoe snel we daadwerkelijk zijn, zien we morgenmiddag wel”, zegt Senna. “Wij hebben vandaag namelijk vooral wat simulaties afgewerkt om de auto beter te leren begrijpen.”

 

Maldonado tilt ook niet te zwaar aan de klasseringen van vandaag en kijkt eveneens al naar morgen: “De auto doet het goed en het is duidelijk dat we de goede kant op gaan qua ontwikkeling, maar morgen tijdens de kwalificatie zien we pas waar we echt staan.”

 

Chief operations officer Mark Gillan beaamt dat het vooral twee leerzame trainingssessies waren voor Williams: “We hebben ondanks de weersomstandigheden veel geleerd en de coureurs en het team hebben er goed aan gedaan door ervoor te zorgen dat we ons hele programma hebben kunnen afwerken. We kijken er nu naar vooruit de rest van het weekend in droge omstandigheden te rijden.”