Bernie Ecclestone wil de kosten in de Formule 1 verder besparen en daarnaast de kleine teams – waarmee hij Marussia en HRT bedoelt – helpen competitiever te worden.

 

In een interview aan Sky Sports laat Ecclestone weten dat hij een soort van medelijden voelt met Marussia en HRT: “Het is voor die twee teams een beetje alsof ze aan een pokertafel zitten met allemaal mensen die telkens hoger kunnen inzetten, terwijl zij niet mee kunnen gaan”, omschrijft hij het.

 

“Als we er echter voor zorgen dat het niet langer noodzakelijk is om zoveel geld te investeren om competitief te worden, dan denk ik dat ze best wel eens kunnen aanhaken”, stelt Ecclestone. “We moeten er dus voor zorgen dat we een manier zien te vinden om dat voor elkaar te krijgen.”

 

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Ecclestone een duidelijke oplossing voor ogen: “Misschien moeten we de teams die achteraan bungelen de kans geven om een klantenchassis te kopen van één van de grotere renstallen”, oppert de Engelsman.

 

“Marussia of HRT kan dan bijvoorbeeld – tijdens een van tevoren bepaalde periode van bijvoorbeeld een jaar of drie – een McLaren of Red Bull van het vorige seizoen gebruiken, terwijl ze er dan achter de schermen aan kunnen werken om de boel op orde te krijgen.”

 

Waar Ecclestone verder nog aan wil werken, is om de uitgaven die alle Formule 1-teams doen aan banden te leggen. “Want zelfs de renstallen die wel aardig wat geld spenderen staan open voor kostenbesparing”, meent Ecclestone, die de kostenbesparing ook weer niet te ver wil laten gaan: “De kosten hoeven niet zo ver naar beneden dat er nivellering ontstaat, maar we moeten er wel voor zorgen dat er regels zijn die ervoor zorgen dat kleinere teams niet te erg lijden onder het verschil in budget.”