Bernie Ecclestone hoopt niet dat Sebastian Vettel en Red Bull ook in 2012 weer zo dominant zijn. De Engelsman wil een felle titelstrijd zien waarin zoveel mogelijk coureurs en teams een rol spelen.

 

Ecclestone kan het prima vinden met Vettel, die volgens hem een goede en waardige kampioen is. Volgens Ecclestone is de kans groot dat de Duitser komend seizoen wederom de titel pakt, maar hij hoopt wel dat deze daar dan wat langer over doet dan in 2011: “Het is wat vanzelfsprekend om te zeggen, maar ik hoop dat de titelstrijd pas in de laatste race beslist wordt”, zegt hij tegen The Telegraph.

 

“Misschien zou het zelfs wel goed zijn als er dit keer iemand anders kampioen wordt”, mijmert Ecclestone. “Wat we hoe dan ook niet willen, is dat Vettel weer net zo dominant is als vorig jaar. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat zoiets niet goed voor de sport is en dat graag anders wil zien, behalve Sebastian zelf natuurlijk”, vervolgt hij met een kwinkslag.

 

“Komend seizoen staan er echter zes wereldkampioenen op de grid en er zijn vier teams die volgens mij zeer competitief zijn, dus ik verwacht dat het een spannende strijd wordt.”

 

Ecclestone wenst verder in ieder geval Michael Schumacher een goede auto toe: “Het zou fijn zijn om hem in een bolide te zien die goed genoeg is om te winnen, al was het maar omdat we dan weten dat het niet aan de auto ligt en we kunnen zien of hijzelf nog goed genoeg is”, verklaart de commerciële uitbater van de sport.

 

Volgens een andere Engelsman, Sky Sports-commentator Martin Brundle, zou Schumacher komend seizoen overigens wel eens sterk voor de dag kunnen komen. “Ik denk dat 2012 zijn sterkste seizoen sinds 2006 wordt”, verwijst de oud-teamgenoot van de Duitser op de website van Sky Sports naar het jaar waarin Schumacher vice-kampioen werd en vervolgens tijdelijk met pension ging.

 

“Ik baseer me puur op mijn gevoel, maar ik heb de indruk dat Michael inmiddels beter met de auto en banden overweg kan dan de laatste twee seizoenen het geval was”, legt Brundle uit. “Qua pure snelheid legt Michael het waarschijnlijk af tegen zijn teamgenoot Nico Rosberg, maar ik verwacht dat hij het teamduel bij Mercedes om bovengenoemde redenen toch spannend kan maken.”