Bernie Ecclestone denkt niet dat Lewis Hamilton zijn hele carrière lang bij het team van McLaren blijft. Sterker nog, als het volgend jaar slecht gaat, denkt hij dat Hamilton in 2013 al bij een ander team zit.

 

Ecclestone mag zich graag met Hamiltons zaken bemoeien en laat in gesprek met de Engelse krant The Telegraph nu weten dat hij niet denkt dat de inmiddels 27-jarige Hamilton, die al sinds zijn dertiende aan McLaren verbonden is, zijn hele sportieve leven lang voor McLaren zal blijven uitkomen: “Ik betwijfel dat ten zeerste”, zegt hij.

 

“Ik denk zelfs dat Hamilton in 2013 al ergens anders kan rijden, als het volgend jaar weer niet loopt bij hem”, stelt Ecclestone. “Waarschijnlijk gaat hij dan zelf op zoek naar iets anders, terwijl ze daar bij McLaren dan vermoedelijk niet rouwig om zullen zijn.”

 

Ecclestone laat verder wel optekenen dat hij de indruk heeft dat Hamilton momenteel beter in zijn vel zit dan in 2011 het geval was. “Ik heb laatst nog even met hem gesproken en volgens mij is hij weer wat meer gefocust.”

 

Wel zet Ecclestone nog steeds vraagtekens bij het managementbureau dat Hamiltons zaken behartigt, XIX Entertainment. “Ik denk niet dat hij iets aan die mensen heeft, hij zou veel beter af zijn met iemand die het klappen van de zweep kent en weet hoe de Formule 1 werkt.”

 

“Aan zijn vader Anthony had hij wat dat betreft een goede”, meent Ecclestone, die benieuwd is of Hamilton er wat aan heeft dat XIX onlangs de zeer ervaren manager Didier Coton heeft aangesteld om hem te begeleiden: “Ik hoop dat Lewis daar wat aan heeft. Laten we het maar afwachten.”