Volgens Bruno Senna zal de tweede wintertest in Barcelona meer duidelijkheid verschaffen over de krachtverhoudingen tussen de teams. De Braziliaan vindt het moeilijk te zeggen hoe Williams er momenteel voor staat.

 

Senna reed in Jerez maar liefst 250 ronden, het meeste van alle 23 coureurs die tijdens de test in actie kwamen. In de tijdentabel bleef hij echter steken op een vijftiende plaats.

 

“We volgden niet hetzelfde programma als de andere teams”, verklaart Senna. “Het is dus lastig in te schatten, maar ik denk dat we ons kunnen meten met de andere teams in het middenveld.”

 

De volgende test, van 21 tot en met 24 februari in Barcelona, geeft volgens Senna een beter beeld. “Dan werkt iedereen ongeveer hetzelfde programma af en wordt er veel meer duidelijk”, zegt hij.

 

Senna verwacht dat Williams dan sterker voor de dag komt. “Het voornaamste doel in Jerez was om de auto beter te leren kennen”, aldus de Braziliaan. “We hebben veel uitgeprobeerd en verbeterd. We weten nu welke kant we op moeten in Barcelona.”