Bruno Senna vergezelt dit seizoen Pastor Maldonado bij Williams. Dat heeft het team dinsdag bekendgemaakt.

 

Senna volgt zijn landgenoot Rubens Barrichello op bij Williams. De Braziliaan verving vorig jaar halverwege het seizoen Nick Heidfeld bij Renault. Hij begon met een sterke kwalificatie in België, maar wist slechts twee punten te scoren. Wel haalde hij enkele sponsoren aan boord.

 

“Bruno heeft in twee seizoenen Formule 1 nog niet de optimale omstandigheden gekend om constant te presteren”, verklaart teambaas Frank Williams. “Daarom was het belangrijk om veel tijd met hem door te brengen. Zowel op de baan als in onze simulator heeft hij bewezen snel te zijn en technisch inzicht te hebben. Bovendien is hij een snelle leerling.”

 

“Ik voel me bevoorrecht dat Williams voor mij heeft gekozen”, zegt Senna. “Het is een team met een enorm erfgoed. De selectieprocedure was intensief, maar de tijd die ik op de fabriek heb doorgebracht, heeft me duidelijk gemaakt dat het team bestaat uit geweldige mensen en beschikt over de juiste middelen om het dit seizoen beter te doen.”

 

Net als de kenmerkende gele helm in de zwartgouden helm, roept ook de aanwezigheid van Senna bij Williams herinneringen aan het verleden op. Bruno’s oom Ayrton reed in 1994 zijn laatste races voor Williams.

 

“Het wordt erg speciaal om voor hetzelfde team te rijden als mijn oom”, zegt Senna. “Sommige teamleden hebben nog met Ayrton samengewerkt. Hopelijk kunnen we de mooie momenten herinneren en daar een paar nieuw aan toevoegen.”