Bruno Senna vindt dat hij er goed aan heeft gedaan om halverwege het afgelopen seizoen bij Renault in te stappen en er door zijn periode bij dat team veel beter op staat in de Formule 1.

 

“Ik word binnen de Formule 1 nu veel hoger aangeslagen”, legt Senna die overtuiging uit in gesprek met Autosport. “Na 2010 was mijn imago binnen de sport niet zo denderend, dus mijn periode bij Renault was een geweldige kans voor me”, verklaart de Braziliaan verder.

 

“Ik sta veel meer in de picture en heb er nog nooit zo goed opgestaan”, vervolgt de coureur die dit jaar acht races heeft afgewerkt voor Renault en daarin twee punten scoorde, maar inmiddels plaats heeft moeten maken voor Romain Grosjean. “Hoewel ik mijn racestoeltje nu kwijt ben, is mijn onderhandelingsperiode toch beter dan ooit tevoren.”

 

“Natuurlijk is het teleurstellend dat ik nog geen zitje voor volgend seizoen heb, maar het kwam voor mij nou ook niet bepaald als een verrassing dat Renault een andere koers zou inslaan”, vertelt Senna, die zegt dat hij uit voorzorg al ruim op tijd met andere teams in onderhandeling is getreden: “We wisten dat mijn positie bij Renault onzeker was, dus beraden ons al langere tijd op andere opties.”

 

Senna gaf eerder al aan dat hij met verschillende teams in onderhandeling is over een racezitje, terwijl ook een rol als testrijder tot de mogelijkheden behoort mits deze functie hem enig perspectief biedt. Mocht er in de Formule 1 helemaal geen plaats voor hem meer zijn, dan overweegt Senna de wijk naar Amerika te nemen en in een NASCAR-kampioenschap aan de slag te gaan.