De Europese Grands Prix zullen niet lang meer het kloppende hart zijn waar het Formule 1-circus met uitstapjes naar exotische oorden omheen reist dat is de voorspelling van Bernie Ecclestone, die verwacht dat de koningsklasse Europa achter zich zal laten.

In interview met het Spaanse Marca spreekt Ecclestone de verwachting uit dat de Formule 1 steeds minder tijd in Europa zal doorbrengen: “Ik denk dat er over paar jaar nog maar een stuk of vijf Grote Prijzen in Europa verreden zullen worden”, zegt hij.

“Ik denk dat het erop zit voor Europa en we het achter ons zullen laten”, voorspelt Ecclestone, die eveneens betwijfelt of Europa nog wel de ‘spirituele thuishaven van de Formule 1 is’: “Vroeger was dat zo, maar nu?”, vraagt hij zich hardop af.

In plaats van naar Europa te kijken, geeft Ecclestone aan zijn blik (nog meer) op locaties daarbuiten te richten. “We zijn heel gelukkig met de nieuwe landen die we aandoen en hebben al een deal gesloten voor een race in Rusland. Misschien dat we ook nog wel naar Zuid-Afrika en Mexico gaan”, besluit Ecclestone, die ook Amerika met Austin en/of New Jersey al terug op de kalender heeft gekregen.