Bruno Senna is verheugd met zijn negende startplaats. Zeker nadat het eerder dit weekend alles behalve op rolletjes liep voor Renault.

“Het is een lastig weekend geweest”, vertelt Senna voor de camera’s van de BBC. “Maar ik ben blij dat alles in de kwalificatie op zijn plaats viel. De negende plaats is beter dan ik had verwacht. Natuurlijk was ik liever nog sneller geweest, maar ik ben erg verheugd met dit resultaat.”

De Braziliaan voelde zich gesteund door de lokale fans. “Vanmorgen ging het niet goed en voelde ik alsnog de aanmoedigingen”, zegt Senna. “Ze staan dus ook in moeilijke tijden achter me. Het doet me deugd dat ik ze in de kwalificatie iets moois heb kunnen teruggeven.”

Senna denkt dat het goede resultaat in de kwalificatie hem ook van pas kan komen in zijn zoektocht naar een racestoeltje voor volgend seizoen. “Alle beetjes helpen”, zegt hij. “Dit telt zeker mee. Maar in de race gaat het er pas echt om. Dat kan een loterij worden, aangezien er regen op komst is, maar hopelijk is het lot ons gunstig gezind.”