Bruno Senna’s rentree in de Formule 1 begon stormachtig. Een zevende startplaats in België en als negende over de finish in Italië. Daarna stokte de opmars. En begon Senna tegen te vallen. Hij hoopt niet dat hij daar op wordt afgerekend.

De Braziliaan meent vooral veel te hebben geleerd toen hij Nick Heidfeld verdreef uit de Renault. “Ik heb veel geleerd”, meent Senna. “Ik heb me verbeterd en goed met de ingenieurs gewerkt om het maximale uit de auto te halen. We hebben een aantal strategieën geprobeerd en dat heeft zich niet altijd uitbetaald.”

Bovendien kwam Renault als team in de tweede seizoenshelft er niet meer aan te pas. “Waar andere teams vooruitgang boekten, hebben wij dat niet gedaan”, aldus Senna. “Daar hebben we voor moeten boeten als je kijkt naar de resultaten. Dat is onderdeel van de leercurve waarin ik mij bevind. Ik ben er zeker dat we dat kunnen gebruiken om beter te worden.”

Maar het is niet duidelijk of Renault daar ook zo over denkt. Senna heeft concurrentie van Romain Grosjean voor het tweede Renault-zitje. Ook is het nog steeds niet duidelijk wat Robert Kubica volgend jaar precies doet. Het enige dat Senna nog kan doen is goed presteren in eigen land.

“Ik kijk er erg naar uit. Ik reisde vanuit Abu Dhabi rechtstreeks naar Brazilië om mij perfect voor te bereiden. Het wordt opnieuw een lastige race vanwege de eigenschappen van de baan. Het is een authentiek circuit en mijn thuisrace. Dat maakt het extra speciaal. Het wordt echter lastig vanwege de meerdere langzame bochten.”

“We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden om te slagen. Een ding is zeker: mensen herinneren de laatste race van het jaar en hoe je daarin presteerde. Daar zullen veel mensen bij het ingaan van 2012 aan denken. We willen het jaar dus op positieve wijze afsluiten.”