De managers van Kimi Räikkönen, Steve en David Robertson, waren tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi te gast bij het team van Williams, zo bericht het Finse Turun Sanomat.

Al sinds de zomerstop wordt Räikkönen gelinkt aan het team van Williams, waar de wereldkampioen van 2007 mogelijk zijn comeback in de Formule 1 gaat maken, nadat hij in 2009 door Ferrari op straat werd gezet en uit de sport verdween.

Dat zijn management bij Williams op bezoek was tijdens de race, mag wat dat betreft dan ook geen verrassing heten. Opmerkelijk is het echter wel dat de Robertsons zo publiekelijk ten tonele verschenen bij Williams, want beide partijen zijn lang stil gebleven over de onderhandelingen, behalve dan dat Williams-aandeelhouder Toto Wolff erover uit de school klapte.

Räikkönen zelf gaf afgelopen vrijdag tegenover de Finse media bijvoorbeeld voor het eerst openlijk toe dat hij met Williams in gesprek is. “Maar er is nog niets rond”, benadrukte hij ook gelijk, terwijl Williams-teambaas Frank Williams op zijn beurt beaamde dat Räikkönen ‘een optie’ voor volgend jaar is en daarna direct het voorbehoud maakte dat ‘er nog onderhandeld wordt’.

Een andere topman van Williams, Patrick Head, deed tijdens het weekend uit de doeken dat de interesse van Williams in Räikkönen niet nieuw is: “Toen hij nog voor Sauber reed, wilden we hem al hebben en stelden we aan onze toenmalige partner BMW voor om hem vast te leggen. Zij vonden hem echter te duur.”

Räikkönen zelf kwam afgelopen weekend overigens in actie tijdens de laatste ronde van het WRC-kampioenschap van het jaar, in Wales. Erg veel geluk had Räikkönen daar niet: hij moest opgeven met een technisch defect aan zijn Citroën.