Lewis Hamilton maakt – zo geeft hij zelf ook toe – een slecht seizoen door. “Het slechtste jaar uit mijn loopbaan”, noemt de McLaren-coureur het zelfs. Te vaak is hij bij aanrijdingen (met Felipe Massa) en incidenten betrokken, maar volgens Bernie Ecclestone komt het wel goed.

“Het leven bestaat uit hoogte- en dieptepunten”, deelt Ecclestone een tegeltjeswijsheid in gesprek met Autosport. “Ik denk dat Lewis momenteel door een dal gaat. En wat je dan vaak ziet, is dat als het eenmaal slecht gaat, het ook steeds slechter blijft gaan en alle pech zich opstapelt.”

“Maar Lewis komt wel weer uit dit dal”, voorspelt Ecclestone. “Ik heb hem in India nog gesproken en ik weet zeker dat het wel goed komt met hem.”

Ecclestone weerspreekt verder dat er sprake is van een vete tussen Hamilton en Massa, ondanks dat ze inderdaad vaak met elkaar in aanraking komen op het circuit: “Ze doen het heus niet expres. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Het is alleen vreemd dat het altijd die twee jongens zijn die elkaar tegen komen.”

Dat Ecclestone het nu opneemt voor Hamilton, is niet voor het eerst. Eerder dit jaar verdedigde hij Hamilton ook al nadat deze onder druk stond omdat hij – vooral in Monaco – tijdens een aantal duels met zijn collega’s brokken had gemaakt.