Lewis Hamilton start morgen vanaf poleposition voor de Grand Prix van Zuid-Korea. Daarmee is de reeks poles van Red Bull Racing doorbroken. Sebastian Vettel is echter niet ver weg: hij rijdt de tweede tijd, voor Jenson Button.

Hamilton was in zijn eerste run in Q3 al nipt sneller dan Vettel en breidde zijn voorsprong met een strakke tweede run verder uit. Button dook ook onder de tijd van Vettel, maar de Red Bull-coureur pareerde direct en start morgen dus toch weer van de voorste startrij. Alleen in Duitsland deed hij dat niet dit jaar. 

Felipe Massa was opnieuw sneller dan zijn teamgenoot Fernando Alonso, maar de Ferrari’s kwamen er ten opzichte van de McLarens en Red Bulls niet aan te pas. Ze sluiten achter Mark Webber, die zijn teleurstellende tweede run afbrak, aan als vijfde en zesde. 

De toptien wordt gecompleteerd door Nico Rosberg, Vitaly Petrov, Paul di Resta en Adrian Sutil. Sutil kwam in Q3 niet meer in actie, Di Resta reed nog wel de pits uit, maar kwam aan het eind van de ronde direct weer binnen. Op basis daarvan mag hij wel voor zijn Force India-collega starten.

Het opvallendste slachtoffer in Q2 was Michael Schumacher. De Mercedes-rijder had de baan voor zichzelf, maar een vibratie in de auto hinderde hem bij het zetten van een snelle tijd. Hij werd afgetroefd door Jaime Alguersuari, die vervolgens zelf uit de toptien werd geduwd door Paul di Resta. 

In Q1 ging het gevecht om niet de laatste uitvaller te zijn, naast de vaste namen Lotus, Virgin en HRT, tussen de twee Williams-coureurs. In tegenstelling tot Rubens Barrichello kon Pastor Maldonado nog een tweede snelle ronde voltooien en daarmee elimineerde hij zijn teamgenoot in de kwalificatie. 

Bekijk de volledige uitslag