Bernie Ecclestone en Red Bull-teambaas Christian Horner nemen het op voor Mark Webber. De Australiër liep vorig jaar de titel op een haar na mis, maar won dit jaar nog geen enkele Grand Prix.

Webber rijdt dit jaar volledig in de schaduw van teamgenoot Sebastian Vettel, die waarschijnlijk volgende week zijn titel prolongeert. Volgens Ecclestone is het inmiddels wel duidelijk dat de Duitser een maatje te groot is voor Webber, maar dat de Australiër beslist geen koekenbakker is. Horner beaamt dat.

“Hij is gemotiveerd genoeg om iedereen, behalve Sebastian, te verslaan”, aldus de Red Bull-teambaas in een dubbelinterview met Ecclestone tegenover Formula1.com. “Het is veel te makkelijk om minder over hem te denken als je zijn resultaten naast die van Vettel legt. Dat is een grote fout. Mark wordt op dit moment ondergewaardeerd.”

Ecclestone is het daar mee eens. “We weten inmiddels wel dat Sebastian sneller is dan Mark. Maar wie is er eigenlijk beter dan Webber? Button en Alonso op dit moment (volgens het klassement, red.). Het is niet juist om Mark te kleineren. Hij heeft als teamgenoot van Vettel niet het meest eenvoudige baantje. In mijn ogen is Sebastian momenteel de beste coureur van het veld.”

“Vettel wil absoluut winnen maar blijft ook heel nuchter”, vervolgt Ecclestone. “Wat er ook gebeurt: hij blijft met beide benen op de grond staan. Dat is heel belangrijk in dit wereldje. Hij is altijd relaxed en zal altijd zichzelf blijven. Daarom gaat het hem zo gemakkelijk af. We kunnen nog veel meer dan dit van hem verwachten.”

“Red Bull heeft met Adrian Newey een tovenaar in huis. Maar het succes heeft ook te maken met de instelling van het volledige team. Ze willen wanhopig graag winnen. En daarna nog meer winnen.”