Regen beïnvloedt ook de tweede vrije training op Spa-Francorchamps. De baan is nog nat om twee uur. Als de baan droog genoeg is voor slicks, duiken de tijden naar beneden, maar de pret is slechts van korte duur, want met nog een half uur te gaan regent het opnieuw. Mark Webber zet met 1:50.321 de snelste tijd neer.

De tweede training begint beter voor Senna. De tijden beginnen opnieuw boven de 2:10, maar als de racelijn opdroogt en de tijden naar beneen gaan, is de naam van Senna zowaar bovenaan de tijdenlijsten te vinden. Hij verdringt Webber van de eerste plaats na 18 minuten, om op zijn beurt meteen afgelost te worden door Vettel.

Daarna duikelen de tijden naar beneden. De coureurs die op dat moment op de baan te vinden zijn, staan bovenaan de tijdenlijst.

Bij Force India heeft Sutil plaatsgemaakt voor Nico Hülkenberg. Hij laat zich in het eerste half uur van voren zien.

Ondanks de natte plekken op de baan gebeurt er weinig. Alleen Kovalainen heeft een half spinnetje.

De tijden gaan pas echt naar beneden als de slicks op de auto’s worden gemonteerd. Webber, Alonso en Button en Hamilton zijn de enigen die een tijd in de 1:50 neerzetten. Massa is vijfde, alleen de naam van Vettel ontbreekt in de top, hij is slechts tiende. En dan vallen er opnieuw druppels.

Vitaly Petrov is de enige coureur die nog geen tijd op slicks heeft neergezet, hij is opnieuw slechts 24e. Bruno Senna is, de coureurs van Lotus, Virgin en HRT niet meegerekend, de langzaamste coureur op de 17e plaats. Het is duidelijk niet de vrijdag van Renault.

Bekijk hier de volledige uitslag