Bruno Senna krijgt morgen de kans om zich te bewijzen in de vrije trainingen voor Renault. De Braziliaan is van plan het rustig aan te pakken.

Senna kruipt morgen voor het eerst in een half jaar weer achter het stuur van een Formule 1-bolide. Tijdens de eerste vrije training neemt hij de auto van Nick Heidfeld over.

“Het heeft geen zin om te proberen de held uit te hangen”, zegt hij tegen Autosport. “Natuurlijk is er sprake van druk omdat ik goed wil presteren. Maar ik kan geen wonderen verrichten. Zes maanden en een half seizoen is een lange tijd om eruit te zijn in de Formule 1. Ik wil goed werk leveren voor het team en hopelijk kan ik er zelf nog wat lol aan beleven.”

Senna wordt genoemd als mogelijke vervanger van de tegenvallende Heidfeld, maar de Braziliaan zegt zich vooral in de kijker te willen rijden voor 2012. “Ik probeer altijd mijn kansen op een racestoeltje te vergroten”, zegt hij. “Als reserverijder sta ik altijd klaar om een van de reguliere coureurs te vervangen, maar wanneer dat gebeurt, heb ik niet in de hand.”

“Mijn voornaamste doel is om in 2012 weer op de grid te staan”, vervolgt Senna. “Als ik het hier goed doe en steun van sponsoren kan meebrengen, kan dat kansen opleveren. Hopelijk heb ik voor het eind van het jaar uitsluitsel.”