Renault voorziet Williams in 2012 en 2013 van motoren. Dat hebben de twee partijen maandag bekendgemaakt.

Daarmee keert een befaamde combinatie terug in de Formule 1. De samenwerking tussen Williams en Renault gaat terug tot 1989. Tot en met 1997 was Renault motorleverancier van de Britse renstal. Dat leverde 63 overwinningen, vier coureurstitels en vijf constructeurstitel op.

“Deze nieuwe samenwerking heeft het potentieel om ons gezamenlijke palmares uit te breiden”, zegt Bernard Rey, voorzitter van Renault Sport F1. “Williams heeft onlangs enkele belangrijke stappen genomen, zowel commercieel als technisch, om de organisatie te versterken. Deze overeenkomst is een nieuwe belangrijke stap in dat rigoureuze plan. Het onderstreept hoe ambitieus het team is en dat sluit perfect aan bij onze doelstellingen.”

Williams wordt naast Renault, Red Bull en Lotus het vierde team dat met Renault-motoren gaat rijden. “Hiermee kunnen we de Formule 1 nog meer gebruiken als platform om het merk Renault onder de aandacht te brengen aan fans en klanten over de hele wereld”, aldus Rey. “Het doet ons ook deugd dat de naam Williams-Renault terugkeert. De eerdere samenwerking was de meest succesvolle periode in de Formule 1 voor ons.”

Frank Williams wil niet te veel stilstaan bij het verleden. “Ook voor ons was het een succesvolle tijd, maar we moeten nu kijken naar de toekomst. Hopelijk kunnen we met deze samenwerking onze reputatie weer opbouwen. Het is goed dat we nu weer zijn verbonden met een grote fabrikant. Tegelijkertijd zijn we onze huidige motorleverancier Cosworth dankbaar. Ze waren een eerlijke en betrouwbare partner de afgelopen twee jaar.”

De deal tussen Williams en Renault geldt voor twee jaar, met een optie voor verlenging vanaf 2014 als de Formule 1 overstapt van de huidige V8’s op V6 turbomotoren.