Bernie Ecclestone is van gedachte veranderd over het doorgaan van de Grand Prix van Bahrein. Hij vindt nu dat de teams in opstand moeten komen tegen de race in het golfstaatje.

Iets dat lijnrecht in gaat tegen het standpunt dat hij vrijdag innam bij een bijeenkomst van de World Motorsport Council van de FIA in Barcelona. Hij was daar, samen met F1-teambazen Stefano Domenicali en Vijay Mallya, aanwezig bij een stemming die volgens de FIA unaniem was.

 

Volgens the Daily Telegraph is Ecclestone echter van gedachte veranderd. Hij wil de race in eerste instantie verplaatsen naar het einde van de kalender zodat het makkelijker is de Grand Prix af te gelasten. Hierdoor zal de race in India waarschijnlijk gewoon op 30 oktober plaatsvinden.

Ecclestone hoopt dat de teams aansturen op een nieuwe stemming, zodat hij tegen kan stemmen waardoor het besluit in ieder geval niet unaniem is. “We hebben, met hoe de kaarten nu op tafel liggen, geen idee wat er gaat gebeuren”, zegt de F1-topman over de race in Bahrein. “Het is beter als Bahrein naar het einde van het seizoen wordt verplaatst.”

“Er is dan niets aan de hand als het veilig is. Dan kunnen we gewoon racen. Als dat niet zo is, is er voor ons geen probleem en kunnen we de race alsnog afblazen. We hebben geluisterd naar het verslag van de FIA dat stelde dat er totaal geen problemen in Bahrein hoe dan ook zijn. Dat is niet wat ik hoor en daarom moeten we voorzichtig zijn.”

“Het geld maakt geen verschil. We hebben het bovendien al omdat Bahrein erop stond dat wij het hielden. Als we niet racen geven we het terug, maar geld is in dit geval niet belangrijk. Het gaat erom of de situatie veilig is en of het wel juist is om toch te gaan racen. We kunnen de datum wijzigen door een stemming via de fax te houden. De klus valt te klaren, en snel ook.”