Bernie Ecclestone houdt nog altijd goede hoop dat de Grand Prix van Bahrein later in het jaar verreden kan worden, ondanks dat er bij de teams en FIA nog altijd twijfel bestaat over de planning en veiligheid.

De Grote Prijs van Bahrein had eigenlijk de seizoensopener moeten zijn, maar werd door de onrustige situatie in het land uitgesteld.

Het vinden van een nieuwe datum voor de wedstrijd blijkt echter geen eenvoudige opgave. Het verlengen van het seizoen en verplaatsen van de Grand Prix van India naar de eerste week van december wordt momenteel genoemd als een mogelijkheid, waardoor er van 28 tot en met 30 oktober ruimte zou ontstaan voor Bahrein. De teams staan daar echter niet onverdeeld positief tegenover.

Volgens Ecclestone, die gisteren met de teambazen over de kwestie heeft gesproken, is het nog even afwachten tot welke beslissing de renstallen komen: “Ze willen de race in principe graag houden, maar het probleem zit hem in de datum en het teampersoneel”, legt hij uit aan Autosport.

Omdat de racekalender door de mogelijke verschuivingen uitgerekt zou worden, wordt het in dat geval namelijk wel een erg lang seizoen voor eenieder die in de Formule 1 werkzaam is: “De teams moeten dus eerst overleggen met hun medewerkers en kijken of zij er wat voor voelen”, realiseert Ecclestone zich.

Hoe het met de veiligheidssituatie in Bahrein zit, laat Ecclestone overigens enigszins in het midden. De Engelsman heeft geen duidelijk antwoord paraat: “Ik weet het niet. Ik heb geen idee. Het kan zomaar dat het op vrijdag prima gaat en het op zondag een heel ander verhaal is.”

“De Bahreini zijn allemaal aardige mensen. Ik denk niet dat er problemen zullen ontstaan. Als iemand echter aandacht wil trekken, dan is een Formule 1-race daar natuurlijk wel geschikt voor, al denk ik niet dat we ons zorgen hoeven te maken om onze veiligheid.”

Ecclestone benadrukt nog wel dat de zaak voor 3 juni geregeld moet zijn: “We moeten voor die tijd een beslissing hebben, want de teams willen weten wat er te gebeuren staat.”