Bernie Ecclestone is zeer goed te spreken over de keuze voor Pirelli. De Italiaanse bandenfirma levert in de Formule 1 sinds dit seizoen het rubber. Een schot in de roos, meent hij.

Pirelli heeft er in samenspraak met de teams voor gekozen banden te maken die sneller slijten dan bij de Bridgestones het geval was. Dit levert grotere verschillen in onderlinge prestaties en meer pitstops op.

“Alleen Pirelli durfde de gok aan. We moeten hen bedanken voor hun durf, want het is de show die de Formule 1 biedt alleen maar ten goede gekomen. Michelin en Bridgestone weigerden deze banden te leveren”, aldus Ecclestone in Blick.

“Het effect van de verstelbare achtervleugel is nog niet geheel duidelijk en van KERS is het nooit de bedoeling geweest dat dit het inhalen zou bevorderen. Dat was vooral een boodschap naar de buitenwereld”, vervolgt de Britse supremo van de sport.

Ecclestone is sowieso geen fan van een ‘groene’, milieuvriendelijke uitstraling van de sport. “Een beetje KERS kost 15 miljoen euro en niemand weet waarin dat nu precies is geïnvesteerd. Als we het voor inhalen wilden gebruiken, zouden we het goedkope voorbeeld van A1GP wel volgen.”

“Milieuvriendelijke toerwagens zijn wel een goed idee, want die rijden ook op de straten. Maar dat doen onze auto’s niet. De Tour de France staat garant voor meer uitstoot. En de toeschouwers van de Formule 1 zorgen met hun auto’s nog voor de meeste uitstoot als ze hun eigen auto’s naar het circuit sturen. Moet ik een organisator dan vertellen dat hij minder kaarten moet verkopen?”