De Grand Prix van Turkije zou begin mei wel eens voor het laatst kunnen worden verreden. De organisatie en Bernie Ecclestone worden het niet eens over toekomstige financiële voorwaarden.

De organisatie van de race in Istanbul betaalt onder het huidige contract, dat dit jaar afloopt, per Grand Prix zo’n 9 miljoen euro aan Ecclestone, die inzet op 18 miljoen euro per race als de nieuwe voorwaarden van kracht worden.

Dit is tegen het zere been van Murat Yalcintas, die aan het hoofd staat van de Kamer van Koophandel in Istanbul. “De Formule 1 zwaait naar Istanbul”, kopt het dagblad Hurriyet. “Het lijkt er op dat er volgend seizoen geen Grand Prix is”, bevestigt Yalcintas.

“Omdat de prijs die moet worden betaald voor de organisatie van de race nogal hoog is, ziet het er naar uit dat het ministerie van Financiën de betaling niet uitvoert. Dat is de reden achter de patstelling die is ontstaan.”

Ecclestone liet vorig jaar nog weten dat hij toekomst zag voor de Turkse Grand Prix. Populair onder de Turken is de race echter nooit geweest. De tribunes zijn over het algemeen leeg.