Christian Horner kan zich niet voorstellen dat Lewis Hamilton er ergens in de komende seizoenen voor kiest om McLaren te verruilen voor Red Bull. Hij vreest ook dat dit niet werkt.

McLaren is het seizoen niet slecht begonnen, maar het zag er even naar uit dat dit wel zou gaan gebeuren. Dit leidde tot wat vergezochte speculatie dat Hamilton met de gedachte speelde om McLaren te verlaten.

Red Bull zou in dat geval een logische optie zijn, maar Horner neemt afstand van deze suggestie. Hij vreest dat een samenwerking tussen Hamilton en Sebastian Vettel niet zou werken, net als het geval was tussen Hamilton en Fernando Alonso in 2007 bij McLaren.

“Ik vrees dat het slechts vuurwerk oplevert om Sebastian en Lewis aan elkaar te koppelen. In het verleden hebben we dat wel vaker gezien, bijvoorbeeld met Fernando en Lewis. Overigens ben ik zeer tevreden over de twee coureurs die Red Bull heeft”, aldus Horner.

De teambaas van Red Bull doet zijn verhaal in Silverstone. Hij inspecteerde daar de voortgang van de modernisatie. Horner moest direct toevoegen dat hij niet bedoelde te zeggen dat Mark Webber niet dezelfde kansen krijgt als Vettel.

“De carrières van Sebastian en Mark gaan niet gelijk op en daardoor maken zij elkaar juist sterker. Ze verschillen elf jaar qua leeftijd en die elf jaar levenservaring is van zeer grote waarde. Dat is anders bij Sebastian en Lewis, die allebei pas net komen kijken.”

Overigens ziet Horner het sowieso niet gebeuren dat Hamilton de komende jaren een transfer naar Red Bull maakt. “Als Lewis de wens uitspreekt om voor Red Bull te rijden, zijn wij daar uiteraard niet doof voor. Maar hij heeft een meerjarig contract bij McLaren en voelt zich daar thuis, terwijl wij blij zijn met onze rijders. Toch sluit ik niets uit, dat heb ik in al die jaren wel geleerd.”