Bahrein heeft van de FIA tot 1 mei de tijd gekregen om aan te geven of het alsnog een Grand Prix kan organiseren. Ondertussen is het contract met Suzuka verlengd.

Waar Bernie Ecclestone graag voor de start van het seizoen duidelijkheid wilde hebben over het wel of niet inhalen van de afgelaste Grand Prix van Bahrein, heeft de FIA iets meer geduld. Tijdens de vergadering van de World Motor Sport Council is gisteren besloten om de organisatie tot 1 mei de tijd te geven om een besluit te nemen.

Voor die datum moet de Bahrain Motor Federation aangeven of het in staat is het evenement alsnog te organiseren in 2011. Vervolgens moet de FIA nog wel een geschikt moment zien te vinden om de race te laten plaatsvinden.

Het weekend na de Grand Prix van Abu Dhabi lijkt de meest realistische optie, maar aangezien drie races in drie weken tijd niet erg wenselijk is, zou dan de Grand Prix van Brazilië moeten opschuiven. De Braziliaanse organisatie zegt daarover echter nog niet te zijn benaderd.

Meer duidelijkheid is er over de Grand Prix van Japan. Deze zal ook in 2012 worden verreden op Suzuka. Circuituitbater Mobilityland, onderdeel van Honda, heeft daarover een akkoord bereikt met de Formule 1-autoriteiten.