Salvador Servia, de circuitbaas van het Circuit de Catalunya in Barcelona, wil graag over een nieuwe overeenkomst onderhandelen met Bernie Ecclestone.

Het organiseren van de race in Barcelona kost een aardige duit, maar levert eigenlijk niet langer genoeg op, zo concludeerde de president van Catalonië – de Spaanse deelstaat waar de Grand Prix gehouden wordt – afgelopen maandag.

De Catalaanse president, Artur Mas, maakte daarbij duidelijk dat de race de komende twee jaar nog gewoon door kan gaan, maar dat het daarna mede door de moeilijke economische tijden wel eens een heel ander verhaal kan zijn.

Circuitbaas Servia heeft daar nu dan ook op gereageerd door tegenover El Mundo Deportivo te verkondigen dat hij en de zijnen graag met Ecclestone in onderhandeling willen om de licentiekosten voor de Grand Prix te verlagen, omdat hij ook na 2012 races wil blijven organiseren op het Circuit de Catalunya en het tot 2016 lopende contract met de Formule 1 graag wil uitdienen.

"Als het huidige contract ongewijzigd blijft, moeten we in 2016 namelijk een bedrag op tafel leggen dat we – zoals het er nu naar uitziet – niet bij elkaar kunnen krijgen", stelt Servia. "We bevinden ons dus in een moeilijke situatie, hoewel we er al het mogelijke aan gaan doen om de race te behouden", bezweert hij.

"Het is niet makkelijk om te onderhandelen met iemand die het monopolie in handen houdt, en Ecclestone moet zijn eigen belangen natuurlijk ook beschermen, maar het draait gelukkig niet alleen maar om geld en we hebben enkele goede argumenten om op de onderhandelingstafel te leggen."