Bahrein hoeft de 40 miljoen euro die het eigenlijk zou moeten betalen voor het organiseren van de Grand Prix niet over te maken van Bernie Ecclestone.

“Hier heeft niemand profijt van”, verklaart Ecclestone in The Times. “De koning van Bahrein doet er alles aan om de vrede in zijn land te herstellen. Ik zie dan ook geen reden hem nog eens een mes in de rug te steken.”

“We hebben vanaf het begin contact gehad over de problemen en hij is heel open geweest”, vervolgt Ecclestone. “Ik ben niet ter plaatse, dus ik weet niet wat er precies aan de hand is. Maar de koning was bezorgd over de Formule 1 en onze veiligheid en heeft daarom besloten de race af te gelasten.”

Ecclestone weet niet of de organisatie een annuleringsverzekering had, maar vindt dat het wel gedekt zou moeten zijn. “Het is vergelijkbaar met een aardbeving”, zegt hij. “Niemand had dit een maand geleden kunnen zien aankomen.”

Mocht de race op een ander moment alsnog worden verreden, moet de organisatie alsnog de licentiekosten betalen. “Voor de hoogte van het bedrag maakt het niet uit of het de eerste of de laatste race is”, voegt Ecclestone toe. “We stellen de kalender samen in het belang van de sport.”