Bernie Ecclestone maakt zich nog altijd zorgen over de situatie in Bahrein, maar schat de kans dat de openingsrace van het Formule 1-seizoen kan doorgaan hoger in.

“Afgaand op de informatie die ik van mijn mensen krijg, lijkt het rustiger te worden”, zegt Ecclestone tegen de BBC. “Ik ben een stuk optimistischer dan een dag geleden.”

Ecclestone haalde zich de woede van veel luisteraars op de hals door de situatie in de golfstaat te bagatelliseren. “Niemand is er blij mee dat er doden zijn gevallen”, aldus Ecclestone. “Maar in deze gebieden zijn altijd opstootjes. Al is er nu wellicht meer aan de hand.”

Ook over de GP2 Asia was Ecclestone nogal laatdunkend. “We hebben de GP2-race geannuleerd. Maar het ging om de Asian Series, dus dat is niet zo belangrijk en geeft geen slecht signaal af. We wilden gewoon geen risico’s nemen.”

Afgelasting van de Formule 1-race ziet Ecclestone liever niet gebeuren. “Het is beter dat het wel doorgaat dan niet, aangezien de televisiezenders erop rekenen”, aldus de Brit. “Hopelijk wordt alles snel weer normaal.”