Ron Walker, de organisator van de Grand Prix van Australië, waarschuwt dat Bernie Ecclestone zich beledigd voelt door de discussie over het voortbestaan van de race.

De discussie over het nut van de race in Melbourne is al een tijdje gaande. Eind januari lieten politici uit de staat Victoria, waar Melbourne gelegen is, weten dat het organiseren van de Grand Prix te duur is en te weinig geld oplevert.

Voor- en tegenstanders van de race hebben zich sindsdien herhaaldelijk in de media uitgesproken over de toekomst van het evenement. Ook Ecclestone mengde zich vervolgens in het debat. Hij liet weten dat er best onderhandeld kan worden om de race van de kalender te verwijderen, en stelde verder dat 'de Formule 1 Australië niet nodig heeft'.

Deze uitspraken van Ecclestone hebben er nu weer voor gezorgd dat race-organisator Walker in de verdediging moet. Hij benadrukt in gesprek met The Herald Sun dan ook dat Ecclestone niet bluft als deze dreigt de race te schrappen: "Hij was behoorlijk beledigd door de uitlatingen over de Grand Prix", geeft Walker aan.

"Ik denk dat hij vooral teleurgesteld is omdat er voor de eerste keer in veertig jaar een burgemeester is die twijfelt aan het nut van een race in zijn stad", zegt Walker. "Een Grand Prix staat qua marketingwaarde namelijk gelijk aan de Olympische Spelen of het WK-voetbal."

"Ecclestone weet dat hij hier vrienden heeft en hij is trots op de bezoekersaantallen van de race, maar hij wil niet dat mensen 'het merk' Formule 1 beledigen", vervolgt Walker, die waarschuwt dat Ecclestone en zijn Formule 1-circus geen probleem zullen hebben een vervangende locatie voor de race te vinden als de discussie aanhoudt. "Er zijn genoeg andere mensen die ook graag een race willen organiseren. Ecclestone zal er in 2014 een beslissing over nemen."