Ondanks ontkenningen uit diverse hoeken willen de geruchten over Sebastian Vettel en Ferrari nog niet echt gaan liggen. Dit keer wakkert Bernie Ecclestone het vuur aan.

Vettel en Ferrari worden al langere tijd aan elkaar gelinkt. Grote baas Luca di Montezemolo schijnt onder de indruk te zijn van de jongste wereldkampioen (23) ooit in de Formule 1, maar durft dat nog niet al te vaak hardop te zeggen.

Ondertussen ontkennen verschillende kopstukken bij Red Bull dat hun coureur op het punt staat zijn werkgever de rug toe te keren. Een dag na de presentatie van de RB7, Vettel ontkende geruchten over Ferrari tegen iedereen die het wilde horen, wakkert Ecclestone het vuur alweer aan.

“Ja, er komt een dag dat Sebastian voor Ferrari rijdt”, antwoordt Ecclestone op een vraag van lezers van La Republblica. “Nee, echt. Ik meen het”, verduidelijkt de 80-jarige als hem voor de voeten wordt geworpen dat hij dit slechts zegt om de Italianen een plezier te doen.

“Ferrari is écht iets speciaals. Een voetballer droomt van bepaalde clubs en speelt graag in stadions met een bepaalde klasse of allure. Een operazanger zingt graag in de mooiste zalen. Zo werkt het ook als het om Ferrari gaat.”

Red Bull-teambaas Christian Horner wil er helemaal niets van weten. Hij hoopt dat Red Bull en Vettel 'nog vele jaren samenblijven'. “Hoe de toekomst eruit ziet, weet ik niet. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die goed kunnen inschatten hoe zij over vijf of tien jaar in het leven staan.”