De overheid is niet van plan de stekker uit de Grand Prix van Australië te trekken, dat verzekert een bewindsvrouw van de staat Victoria, waar Melbourne gelegen is.

De laatste weken is er veel te doen geweest over de Grand Prix van Australië. Het organiseren van de race kost volgens sommige Australische politici namelijk teveel geld, terwijl er te weinig binnen komt om de investeringen die de overheid erin doet te rechtvaardigen.

Bernie Ecclestone liet vervolgens weten dat het aan de Australiërs is om te kijken wat ze willen. Het contract dat Melbourne heeft om races te organiseren loopt namelijk nog tot en met 2014, maar Ecclestone is bereid het in overleg te ontbinden als men down under geen heil meer ziet het Formule 1-circus nog langer te verwelkomen.

Louise Asher, de hoofdverantwoordelijke voor toerisme in Victoria, laat nu echter weten dat er geen plannen zijn de overeenkomst met Ecclestone en de Formule 1 te beëindigen en doet haar best de twijfel omtrent het voortbestaan van de Grote Prijs weg te nemen: "De vorige regering heeft de race gesteund omdat het een omvangrijk internationaal evenement is dat de staat veel aandacht en toerisme oplevert", zegt zij. "Ook de huidige regering staat echter gewoon achter de Grand Prix."

Asher geeft daarnaast nog wel aan dat alle partijen het er over eens zijn dat de kosten van het evenement omlaag moeten, en dat men momenteel met de race-organisatie om de tafel zit om te kijken wat daar aan gedaan kan worden.