Als Melbourne de Grand Prix in de stad niet langer ziet zitten, dan wil Bernie Ecclestone best meedenken over een manier om het contract te ontbinden.

In The Herald Sun uitte burgemeester Robert Doyle van Melbourne onlangs zijn twijfels over de huidige locatie van de Australische Grand Prix. "De financiële kant van het verhaal is het grootste probleem", zei hij. "Afgelopen jaar moest er vijftig miljoen dollar aan belastinggeld bij en dat bedrag zal alleen nog maar toenemen."

Melbourne heeft echter nog een contract tot 2015 om de race te organiseren. Tegenover radiostation 3AW heeft Bernie Ecclestone echter laten weten dat hij open staat om hierover te praten.

“We hebben een contract en dat gaan we niet zomaar verbreken”, aldus de commerciële baas van de Formule 1. “Maar als de burgemeester het evenement niet meer in Melbourne wil organiseren, wil ik best met hem praten om een andere oplossing te vinden.”

Ecclestone zei verder verbaasd te zijn over de uitlatingen van de burgemeester, omdat hij dacht dat er veel steun was voor de race in Albert Park. Ook Ron Walker, de organisator van het evenement, is niet blij met de uitspraken van de burgemeester. Hij wijst op de positieve effecten van de race op de economie in de stad en de omgeving.