De kans bestaat dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besluit de Grand Prix van Rusland uit te stellen tot 2015.

Bernie Ecclestone wil graag met de Formule 1 in 2014 Sotsji aandoen, maar in datzelfde jaar staan voor de stad aan de Zwarte Zee de Olympische Winterspelen op het programma. Het IOC heeft vrees dat dit teveel van het goede is voor Sotsji.

“Het is prima dat de Formule 1 ook in 2014 naar Sotsji komt, maar we willen niet dat de Grand Prix van negatieve invloed is op de Spelen”, vertelt IOC-directeur Gilbert Felli – zijn volledige titel is Olympic Games Executive Director – tegenover Reuters.

“We hebben hebben een passage in het contract met de organisatie van de Winterspelen in Sotsji laten opnemen die bepaalt dat wij, de IOC, kunnen beslissen dat de inaugurele Grand Prix pas in 2015 wordt verreden.”

Het contract van Sotsji als gastheer voor een Grand Prix kent een looptijd van zeven seizoenen. Dit maakten Ecclestone en de Russiche premier Vladimir Poetin in oktober bekend. Het is de bedoeling dat het circuit klaar is als in februari 2014 de Spelen worden gehouden.

Overigens ligt de bouw van de olympische faciliteiten op schema. Felli verwacht dat eind 2011 zo'n zeventig procent van de werkzaamheden is voltooid.