Maurizio Flammini, de man die de Formule 1 naar Rome wil halen, probeert het voor elkaar te krijgen de race vanaf 2013 op de kalender te hebben.

Flammini laat zich niet tegenhouden door de heersende opinie in de Italiaanse media, waarin zowel Ferrari, de organistoren van de race in Monza én de inwoners van Rome zich uitspreken tegen een Grand Prix in Rome.

"Ik verwacht dat we in 2013 voor het eerst in Rome kunnen racen", zegt hij tegen Il Riformista. "Ik heb een paar dagen geleden met Bernie Ecclestone gesproken en hij heeft ons gevraagd onze plannen door te zetten."

Volgens Flammini is het belangrijk om haast te maken, want er liggen andere kapers op de kust. "Er zijn nog zo'n dertig andere circuits die heel graag een Formule 1-race zouden organiseren", stelt hij. "De concurrentie is dus zwaar, wat betekent dat we het ons niet kunnen veroorloven een kans als deze te laten liggen."

Ondanks bovengenoemde haast is het project namelijk toch al enigzins vertraagd. "We hadden eventueel in 2012 al een race kunnen houden, maar het lukte ons niet om onze plannen daarvoor op tijd goed te laten keuren", legt Flammini uit.

"Bernie was enigzins bezorgd over deze vertraging, maar hij helpt ons achter de schermen en we hebben al een voorcontract ondertekend. Als alles geregeld is, zullen we een definitieve overeenkomst sluiten en dan kunnen we het Formule 1-circus in 2013 verwelkomen."