Hoewel de teams blijven roepen dat ze graag een groter deel van de inkomsten willen, is Bernie Ecclestone niet bang dat ze een klasse in eigen beheer gaan opzetten.

Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo sprak afgelopen week over de mogelijke opties wanneer het huidige Concorde Agreement in 2012 afloopt. De Italiaan noemt de rol van Ecclestone cruciaal en wil niet dat de sport in handen komt van investeerders. Als de teams geen groter aandeel in de winst krijgen, wil Ferrari zich echter niet 'opsluiten in een Formule 1-gevangenis'. Theoretisch zouden de teams volgens Di Montezemolo de klasse zelf kunnen aansturen.

Ecclestone noemt dit scenario echter onwaarschijnlijk. "Di Montezemolo roept elke keer wanneer het circus in Monza neerstrijkt dat de teams meer geld willen. Maar het is allemaal onzin", reageert Ecclestone tegenover Reuters. "Ze gaan zich echt niet afsplitsen. Dat hebben ze allemaal al eerder geprobeerd. Luca is een aardige vent, maar hij roept graag dit soort dingen en vergeet dan waar hij het over heeft."