Bernie Ecclestone staat bekend als een criticaster van de nieuwe teams, maar heeft zijn mening enigszins afgezwakt: “Het is niet hun schuld dat ze problemen hadden.”

Ecclestone liet gedurende het seizoen nog herhaaldelijk weten dat hij weinig liefde voelde voor het drietal nieuwkomers op de grid. Het team van Lotus kon hij vanwege de illustere naam nog wel waarderen, maar Virgin en HRT voegden volgens Ecclestone helemaal niets toe en hij zou deze renstallen dan ook liever kwijt dan rijk zijn.

Inmiddels is Ecclestone echter een andere mening toegedaan. In het voorwoord voor de Official Formula 1 Season Review 2010 schrijft de Engelsman dat de nieuwe teams geen blaam treft voor het feit dat ze amper aansluiting bij de gevestigde orde konden vinden. "Het was eigenlijk de schuld van Max Mosley", wijst hij met de vinger. "Hij had ze verteld dat ze met een budget van dertig miljoen pond gewoon met de rest konden meedoen."

"Als je eerlijk bent, kun je dus niet zeggen dat de nieuwe teams schuldig zijn aan de problemen waar ze mee te maken hadden", vervolgt Ecclestone, die ondanks zijn aanvankelijk harde woorden achter de schermen zijn best deed om te helpen de teams op de been te houden en inmiddels lijkt te berusten in de aanwezigheid van de nieuwkomers. "Ze maken nu deel uit van de Formule 1 en zolang ze niet met de pet rondgaan om geld in te zamelen, is het goed om ze er bij te hebben."