Bernie Ecclestone heeft wat meer losgelaten over de overval waar hij vorige week slachtoffer van was: “Ik heb er behoorlijk van langs gekregen.”

Ecclestone werd vorige week woensdag overvallen terwijl hij 's avonds samen met zijn vriendin Fabiani Flosi in de buurt van zijn kantoor in Londen rondliep. De overvallers maakten Ecclestone en Flosi, die net uit eten waren geweest, hun sierraden en een aantal andere spullen afhandig en deelden bovendien rake klappen en schoppen uit aan Ecclestone.

De tachtigjarige Engelsman kwam de aanval niet ongeschonden door en loopt nog altijd met enkele blauwe plekken in zijn gezicht rond. "Ik voel het best wel, het doet pijn", zegt hij tegen de Daily Express. "Ik heb er behoorlijk van langs gekregen. De overvallers gooiden me op de grond en schopten me toen een keer of twee tegen mijn hoofd waardoor ik het bewustzijn verloor."

"Ik zat onder met bloed toen ik bijkwam, maar heb geluk gehad", erkent het opperhoofd van de Formule 1. "De overvallers maakten zich blijkbaar niet bezorgd over het feit dat ze me hersenletsel of schade aan mijn oog of iets dergelijks hadden kunnen bezorgen."

Ecclestone werd door een viertal schurken te grazen genomen, die volgens hem echter helemaal geen geweld hadden hoeven te gebruiken: "Ze zeiden van tevoren helemaal niets en vielen gewoon aan. Dat was stom en onnodig, want als ze het gevraagd hadden terwijl ze ons confronteerden, had ik ze alles gegeven dat ik bij me had."

Wat Ecclestone vooral boos maakt, is dat het viertal de oorbellen van zijn vriendin op hardhandige wijze van haar af nam. "Ze had ze binnen een seconde af kunnen doen, maar één van de overvallers trok ze zo los."

Volgens Ecclestone hebben de boeven zichzelf echter geen goede dienst bewezen met hun misdaad. "Ik zie hier en daar berichten waarin staat dat ze voor tweehonderdduizend pond aan spullen buitgemaakt zouden hebben, maar dat is onzin. Ze kunnen niet veel met wat ze van ons hebben gestolen."

"Ze hebben onze horloges en nog wat dingen gestolen, maar ik heb eigenlijk nooit echt veel waardevolle spullen of veel geld bij me, terwijl Fabiani vooral dingen bij zich had die sentimentele waarde hadden."

Voor Ecclestone was het al de tweede keer dat hij werd overvallen. In 1995 was hij ook al de pineut bij een soortgelijke overval. Desondanks maakt hij zelden gebruik van bodyguards. "Ik heb wel wat geld, maar voel me geen doelwit en vertrouw bovendien liever op de politie."