Regiopresident Francisco Camps ontkent dat Valencia van de Grand Prix af zou willen, zoals in de Spaanse media werd gesuggereerd.

Oppositiepartijen klaagden over de kosten van het evenement. Sinds de eerste editie in 2008 zou het de regio al 150 miljoen euro hebben gekost. Naast de afdracht aan Bernie Ecclestone, zo’n 30 miljoen per jaar, gaat het daarbij om kosten voor de voorbereiding en het opbouwen en afbreken van het stratencircuit. 

Volgens Camps houdt de oppositie echter geen rekening met de inkomsten die de race genereert. De eerste Grand Prix in Valencia trok 112.000 toeschouwers. Het jaar daarop waren het er aanzienlijk minder, maar dankzij een verschuiving op de kalender nam het bezoekersaantal dit jaar weer toe tot 75.000.

Camps ziet dan ook geen aanleiding om het lopende contract te ontbinden. Enkele weken geleden bracht hij samen met burgemeester Rita Barberá nog een bezoek aan Italië om te praten over de mogelijke aanleg van een Ferrari-themapark in de stad. Valencia werd onlangs bovendien uitgeroepen tot Europese sporthoofdstad voor 2011. Een Grand Prix is voor beide juist een voordeel.