De Spaanse zakenman Juan Villalonga gaat HRT ondersteunen. Zijn doel is het team te versterken, zodat het team vanaf volgend seizoen een stuk competitiever is.

“De Formule 1 is een speelveld voor innovatie, ontwikkeling en technologie”, verklaart Villalonga, die onder meer verantwoordelijk was voor de groei van Telefonica. “HRT moet op dat niveau goed vertegenwoordigd zijn, onder een stabiel bewind.”

Villalonga zal naast de huidige eigenaar Jose Ramon Carabante gaan werken. “We hebben beide een duidelijke passie voor autosport”, zegt Carabante. “Door deze samenwerking kunnen we optimaal gebruikmaken van onze kwaliteiten op het gebied van marketing, sponsoring en leiderschap.”

Villalonga gaat zich onder meer richten op het binnenhalen van sponsoren. “De sleutel is kwaliteit en niet kwantiteit”, licht hij toe. “Mijn voornaamste doel is om nieuwe relaties in stand te brengen en een toegevoegde waarde te creëren voor alle betrokken partijen.”

Bernie Ecclestone, met wie Villalonga heeft gesproken over de toekomst van HRT, had al verklapt dat het team een nieuwe geldschieter had gevonden. “Ik geloof dat ze in zee zijn gegaan met iemand die ik ken, een investeerder”, zei hij tegenover persbureau Reuters. “Als dat inderdaad zo is, is dat super. De Formule 1 heeft teams nodig met een solide financiële basis.”

Eerder deze week bereikte HRT overeenstemming met Williams over de aanschaf van versnellingsbakken vanaf volgend seizoen. Daarnaast is het Spaanse team nog altijd in gesprek met Toyota over mogelijke technische ondersteuning.