Max Mosley is niet van plan om zich opnieuw verkiesbaar te stellen voor het presidentsschap van de FIA. “Het nu aan Jean Todt, mijn tijd is voorbij.”

Geruchten over een rentreeplan van Mosley staken de kop op in Zuid-Korea. Volgens bronnen binnen de paddock zou Mosley ontevreden zijn over de koers van zijn opvolger Jean Todt, die vorig jaar de verkiezing om het presidentsschap van de FIA won van zijn opponent Ari Vatanen.

Verschillende media berichtten over Mosley's bezwaren tegen een aantal van Todt maatregelen. Zo zou Mosley zich boos maken over het gemak waarmee de World Motor Sport Council Ferrari onlangs vrijsprak van het gebruik van teamorders, en ergert de langstzittende FIA-president zich ook aan het morrelen aan het budgetplafond, dat door hem werd geïntroduceerd maar door onder het presidentsschap van Todt erg ruimhartig wordt gehanteerd.

"Mijn Formule 1-tijd is voorbij", vertelde Mosley in een radiointerview met de BBC. "Ik volg de sport natuurlijk nog wel, maar het is geen goed idee om te willen terugkeren. Bovendien steun ik Jean en denk ik dat hij het goed doet."

In hetzelfde interview kwam ook Bernie Ecclstone aan het woord, ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Ecclestone zei dat hij het juist zou toejuichen als Mosley een renteree zou maken binnen de FIA. Niet als president, maar wel ineen prominente functie. "Jean houdt zich vooral met de sport bezig, terwijl Max zich zou kunnen richten op zijn connecties met de automobielindustrie. Het werk zou prima gesplitst kunnen worden", aldus Ecclestone, die zich haastte te zeggen dat zijn opmerking niet bedoeld was als kritiek op het functioneren van Todt.

Mosley verklaarde gevleid te zijn door de opmerking van Ecclestone, maar het aanbod niet te zullen accepteren. "Nu voel ik me nog betrokken omdat een aantal van de zaken die ik heb geregeld dit seizoen nog hun invloed hebben, maar vanaf volgend jaar is mijn stempel nagenoeg uitgewist en hoef ik me niet meer verantwoordelijk te voelen voor de Formule 1. Erg aardig van Bernie om me terug te vragen, maar het zou niet goed zijn om dat te doen."