De FIA hakt op 11 oktober de knoop door over de Koreaanse Grand Prix. Dat is minder dan twee weken voor de race moet worden verreden.

De maandag na de Grand Prix van Japan voert de FIA de finale inspectie uit van het Korean International Circuit. Volgens de eigen regels had dit eigenlijk minstens zestig dagen voor het evenement moeten gebeuren.

De werkzaamheden hebben echter vertraging opgelopen en het is nog altijd niet zeker of alles op tijd gereed zal zijn. De bovenste asfaltlaag zou inmiddels moeten zijn aangebracht, omdat deze anders te weinig tijd heeft om goed te harden.

Naast de vraag of de race op 24 oktober daadwerkelijk doorgaat, is er ook veel onzekerheid over de opkomst. De afgelegen locatie van het circuit maakt de race niet erg aantrekkelijk voor bezoekers. Ook veel journalisten laten de Koreaanse Grand Prix links liggen vanwege de vele onzekerheden.

Op de vraag waarom het tot het laatste moment wordt overgelaten, antwoordt Bernie Ecclestone tegen de BBC: “Het is gevaarlijk, maar het komt neer op de beslissing of de race wel of niet kan doorgaan. De organisatie zegt dat alles in orde komt, dus we hopen maar dat ze gelijk hebben.”