Behalve Bernie Ecclestone maken ook McLaren en Renault zich zorgen over het doorgaan van de race in Korea, terwijl Red Bull overtuigd is dat het wel goed komt.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh laat tegenover Autosport weten dat hij op de hoogte is van de geruchten die rondgaan over de gebrekkige voortgang van de constructie en het eventuele schrappen van de race: "Wat we allemaal horen, geeft ons duidelijk een reden om bezorgd te zijn", zegt hij.

Als de race in Korea inderdaad niet doorgaat, zou Whitmarsh dat erg spijtig vinden, terwijl hij eveneens aangeeft dat hij elke race ziet als een mogelijkheid om de puntenachterstand ten opzichte van de concurrentie weg te poetsen en het wegvallen van een race daarom het laatste is waar hij op zit te wachten.

Voorlopig kan ook Whitmarsh echter niets anders doen dan afwachten. "We moeten er maar gewoon van uit gaan dat Bernie Ecclestone en de Koreanen er nog uit komen."

Ook Eric Boullier, de teambaas van Renault, zou het spijtig vinden als de geplaagde constructie van het Korean International Circuit er voor zorgt dat er over vier weken geen race gereden kan worden in Yeongam. "Het is niet best dat het nog niet duidelijk is of de race doorgaat", stelt de Fransman, die het ook van een praktische kant bekijkt: "Straks hebben we helemaal voor niks allemaal extra werk gedaan en geld uitgegeven, dat is natuurlijk zorgwekkend."

Als de race in Korea niet doorgaat, is dat koren op de molen van kampioenschapsleider Mark Webber en zijn team Red Bull, dat bij de constructeurs aan kop gaat. Er zijn dan namelijk minder resterende punten te verdelen, wat hun voorsprong relatief gezien groter maakt.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft echter juist aan dat hij er vrij zeker van is dat de race doorgaat: "Ik denk dat we gewoon naar Korea gaan", zegt hij. "Ik heb laatst met wat vertegenwoordigers van het circuit gesproken en zij hadden er vertrouwen in."

"We waren met Red Bull een paar weken geleden al op het circuit voor een demonstratie", vervolgt Horner. "Het zag er toen uit alsof alles redelijk op schema lag, dus wij maken ons geen zorgen. We hebben onze vliegtickets nog niet geannuleerd."