HRT schoof Karun Chandhok zonder pardon aan de kant, maar de Indiër kan nog altijd rekenen op de steun van zijn goede vriend Bernie Ecclestone.

“Ik zie Karun volgend jaar graag in een betere auto”, zegt Ecclestone in de Times of India. “Hij heeft dit jaar zijn leertijd volbracht in een auto waarmee niets te doen viel. Nu moet hij de overstap maken naar een team waar hij zijn potentieel kan laten gelden. Met de juiste auto kan hij namelijk heel, heel goed zijn.”

Helemaal objectief is Ecclestone echter niet. De commerciële baas van de Formule 1 is goed bevriend met Chandhok en heeft bovendien belang bij de aanwezigheid van een Indiase coureur. Volgend jaar gaat het F1-circus immers voor het eerst naar India.

“Het helpt natuurlijk enorm dat we een Indiaas team hebben, maar een Indiase coureur zou nog gunstiger zijn”, aldus Ecclestone, die het land omschrijft als een van de belangrijkste en sterkste spelers op het gebied van zaken, cultuur en sport.

Ook op Lewis Hamilton heeft Chandhok een goede indruk achtergelaten. “Karun is een erg goede rijder”, aldus de McLaren-coureur in de Indiase krant. “Hij begrijpt de nuances van de sport erg goed. Als hij een betere auto weet te bemachtigen, kan hij het verschil maken.”