Vijftig dagen voor de Grand Prix van Zuid-Korea opent het Korean International Circuit dan toch eindelijk voor het eerst zijn poorten voor publiek én raceauto’s.

Vlak voor de Belgische Grand Prix staken weer geruchten de kop op dat de Koreaanse race zou moeten worden afgelast omdat het circuit niet gereed was. Zo was op foto’s in Spaanse media te zien dat er nog geen asfalt lag.

Zowel de organisatie als kopstukken in de Formule 1 ontkennen echter dat de race gevaar loopt. Onder meer Bernie Ecclestone en Hermann Tilke, de ontwerper van het circuit, benadrukken dat alles op tijd gereed zal zijn.  

“Korea is er veel aan gelegen om een succesvolle Grand Prix te organiseren”, zegt Ferrari-teambaas Stefano Domenicali. “Ik reken er dus op dat de werkzaamheden op tijd klaar zijn. Al is het de avond voor de start van het evenement.”

De Italiaan heeft zelfs al een back-up plan. “Mocht de baan inderdaad nog onverhard blijken te zijn, dan moeten we Kimi Räikkönen even terughalen”, grapt hij.

Op foto’s die de organisatie wereldkundig heeft gemaakt, is echter al te zien dat er een verse asfaltlaag is aangebracht. Volgend week krijgt Karun Chandhok de eer het circuit te dopen. De Indiër doet dat in een demonstratieauto van Red Bull. Op 24 oktober komt het voltallige F1-circus naar Korea.