Virgin-teambaas John Booth is niet blij met de negatieve uitlatingen van Bernie Ecclestone over zijn team. “Dit kan grote schade aanrichten.”

Bernie Ecclestone liet zich onlangs tegen de Daily Telegraph negatief uit over twee van de drie nieuwe Formule 1-teams. Hij noemde geen namen, maar doelde duidelijk op HRT en Virgin Racing.

“Er zijn een paar teams die eigenlijk niet in de Formule 1 thuishoren en het moeilijk hebben. Als puntje bij paaltje komt, hebben deze teams hun intrede niet kunnen rechtvaardigen”, zei de Formule 1-baas.

Virgin-teambaas John Booth was ‘bepaald niet blij’ toen hem ter ore kwam wat Ecclestone had gezegd, zo vertelt hij in een interview met Motorsport Total. “Zulk commentaar kan grote schade aanrichten aan een team als de onze”, zegt hij.

“We hebben het momenteel zwaar, net als elk ander nieuw team. Daarom moeten we extra veel moeite doen om sponsoren te krijgen. Opmerkingen als deze kunnen dat in de weg staan”, vervolgt Booth. “Gelukkig zijn de meeste partners voor langere tijd aan ons verbonden. Maar als Bernie zoiets zegt, dan zit er altijd meer achter.”

De teambaas is het verder absoluut niet eens met de constateringen van Ecclestone. “Als je ziet wat we tot nu toe opgebouwd hebben, is dat helemaal niet zo slecht. In de Formule 1 zijn er waarschijnlijk iets van 30 of 40 nieuwe teams geweest, waarvan een paar zich niet eens voor een race wisten te kwalificeren. Wij staan bij iedere race aan de start en komen stapje voor stapje dichterbij. We zijn waar we wilden zijn, misschien zelfs nog iets verder. En als ik naar de auto kijk, dan ziet die er goed uit.”