In tegenstelling tot Bernie Ecclestone ziet Vitantonio Liuzzi geen grote rol weggelegd voor Danica Patrick in de Formule 1. “Het is een zware sport voor vrouwen.”

Ecclestone ziet in de vrouwelijke Amerikaanse coureur een perfect ‘uithangbord’ om de Formule 1 te promoten in de Verenigde Staten. De commerciële uitbater van de sport zei dat onlangs in een vraaggesprek op de officiële Formule 1-website.

Force India-coureur Vitantonio Liuzzi is echter sceptisch over de kansen van Patrick in de Formule 1. “Bernie is de baas en heeft geweldige ideeën om het aanzien van de sport te vergroten, maar ik betwijfel of dit kans van slagen heeft”, aldus Liuzzi op ESPNF1.

Patrick presteert verdienstelijk in de IndyCar Series en NASCAR, maar volgens Liuzzi is dat geen garantie voor succes in de Formule 1. “Het is niet zo gemakkelijk als veel mensen denken om de top te bereiken in de Formule 1”, zegt de Italiaan. “Voor de publiciteit kan Patrick in de Formule 1 net zoveel betekenen als voor de Amerikaanse raceklasses, maar de Formule 1 is zowel fysiek als psychologisch veel uitdagender.”