Of er ook na 2012 een Grand Prix van België zal zijn, daar is de circuitbaas van Spa-Francorchamps niet zo zeker van. “Zelfs Frankrijk heeft geen Grand Prix meer.”

De ticketverkoop voor de Grand Prix van België, waar eind augustus de zomerstop mee beëindigd wordt, verloopt volgens de organisatoren voorspoeding. Er zijn nu ongeveer 40.000 kaarten verkocht. Een aantal van 65.000 is nodig om rendabel te zijn.

Ondanks dat positieve bericht is circuitbaas André Maes beducht voor de toekomst van de Grand Prix, zo vertelt hij het Belgische dagblad De Morgen. Steeds meer landen dingen naar een plekje op de Formule 1-kalender en dat zou Spa wel eens parten kunnen gaan spelen, aldus Maes.

De komende jaren willen Zuid-Korea, India, de Verenigde Staten en Rusland hun eigen Grand Prix huisvesten en er staan nog meer landen te dringen, zoals Marokko. “Aan kandidaten geen gebrek”, zegt Maes. “Zelfs Frankrijk heeft momenteel geen Grand Prix, dus België zal erg op zijn tellen moeten passen.”

Veel zal afhangen van de nieuwe Concorde Overeenkomst die voor 2013 en verder afgesloten moet worden. Bernie Ecclestone wil naar verluidt de kalender uitbreiden tot 25 races, maar de teams willen er niet meer dan 20. Gezien de vele kandidaten zou een kalender met 25 circuits Spa het beste uitkomen. Maes: “In elk geval moeten we voor 2012 een nieuwe aanvraag indienen.”