Hoewel hij met zijn 79-jaar de pensioengerechtigdeleeftijd al een tijdje gepasseerd is, heeft Bernie Ecclestone vooralsnog geen plannen om te stoppen met werken.

In gesprek met de Frankfurter Allgemeine Zeitung geeft Ecclestone te verstaan dat men er niet op hoeft te rekenen dat hij op korte termijn met pensioen gaat. De Engelsman laat bovendien duidelijk weten dat hij ook voor de langere termijn nog geen plannen heeft het rustiger aan te doen: "Ik denk dat mensen pas aan hun pensioen moeten gaan denken als ze de honderd bereiken."

Ecclestone – die eind oktober tachtig wordt – denkt verder dat zijn leeftijd juist een aanwinst is, omdat hij de zaken daardoor op een geheel eigen manier kan aanpakken. "Als je dertig bent moet je voorzichtig zijn met wat je doet en zegt, want dan heb je nog een lang leven voor de boeg", legt hij uit. "Als je oud bent kun je de dingen echter wat lichter opvatten."

Naar eigen berekening heeft Ecclestone dus nog twintig arbeidsjaren voor zich, maar denken over wie hem mettertijd moet opvolgen doet hij liever niet. Hij gaat er van uit dat er op den duur vanzelf wel een opvolger ten tonele verschijnt.

Ondanks dat er binnen de paddock namelijk geregeld wordt geroepen dat Ecclestone het 'opperhoofd' van de Formule 1 is en niemand hem kan vervangen, is de Engelsman zelf een andere mening toegedaan. Volgens hem wordt zijn invloed schromelijk overschat en is zijn rol helemaal niet zo groot: "Macht doet me helemaal niets. Ik hou alleen maar de commerciële belangen van de sport in de gaten", claimt de kleine grote man.