Bernie Ecclestone denkt dat er één of twee teams zijn die het huidige seizoen niet gaan afmaken en is daar niet rouwig om: “Aan tien teams hebben we genoeg.”

In interview met de Daily Telegraph zegt Ecclestone dat hij er niet van uitgaat dat alle renstallen die nu meedoen er tot en met de laatste race van het jaar bij zijn: "Er zijn een paar teams die eigenlijk niet in de Formule 1 thuishoren en het moeilijk hebben", zegt hij. "Het zou me niet verrassen als één of twee van die renstallen het niet volhouden."

Hoewel Ecclestone geen namen noemt, lijkt hij te verwijzen naar HRT en Virgin. Ecclestone heeft namelijk geen hoge pet op van de nieuwe teams, maar maakt een uitzondering voor Lotus: "Lotus hebben we er graag bij, want dat is een goede naam. Over het algemeen zijn de nieuwkomers ons echter een beetje tot last geweest, want het heeft geld gekost om ze er in te houden."

"Als puntje bij paaltje komt, hebben deze teams hun intrede niet kunnen rechtvaardigen", meent het Formule 1-opperhoofd, die het in principe niet erg zou vinden als de grid volgend jaar wat minder druk bezet is: "Aan tien teams hebben we genoeg. Ik denk namelijk niet dat we ineens minder TV-kijkers trekken of er minder mensen naar de circuits komen als één van de nieuwe teams afhaakt."