Jenson Button ziet een Grand Prix van Rusland wel zitten. De McLaren-coureur kreeg gisteren een voorproefje tijdens een demonstratie in Moskou.

Ondanks de hoge temperaturen, met maxima van 37 graden Celsius, kwamen duizenden Russische fans af op het spektakel rond het Kremlin. Voor Button smaakte zijn eerste bezoek aan Moskou naar meer.

“Het lijkt me een goed idee om hier een Grand Prix te organiseren”, zegt de regerend wereldkampioen. “Ik wil zeker terugkeren, want ik heb nu nauwelijks de tijd gehad om de stad te bezichtigen.”

Bernie Ecclestone liet eerder al weten graag een race in Rusland te willen. De organisatie in Moskou zegt dat de onderhandelingen in een ver gevorderd stadium zijn en dat mogelijk al in 2012 de eerste Grand Prix van Rusland kan worden verreden.

Renault-rookie Vitaly Petrov mocht voor eigen publiek eveneens zijn kunsten vertonen. “Voor Russische fans is het ongewoon om een Formule 1 van zo dichtbij in actie te zien, dus ik heb mijn best gedaan om een speciale show te geven. Het was ook een mooie gelegenheid voor mij om de fans te bedanken die me dit jaar zoveel steun hebben gegeven.”