Michael Schumacher gelooft niet dat hij dit seizoen nog zal winnen. Zijn Duitse fans blijken ondertussen steeds minder aandacht voor hem en de Formule 1 te hebben.

Mercedes GP-directeur Nick Fry zei begin deze week optimistisch dat zijn team dit seizoen nog genoeg kansen zal krijgen om te winnen. Zijn coureur Michael Schumacher denkt daar anders over. “Een zege is alleen nog met heel, heel veel geluk mogelijk”, zegt de Duitser tegen Bild.

Schumachers sombere conclusie steekt schril af tegen het optimisme van teammaat Nico Rosberg, die in Silverstone een podiumplaats scoorde. “We hebben een reuzestap voorwaarts gezet en ik kan nog meer beloven”, zegt hij.

Schumacher zegt zich nu helemaal op 2011 te richten en daar alle tijd voor te nemen. Ondertussen gaat de aandacht voor hem in Formule 1-minnend Duitsland echter snel achteruit, zo constateert Sport+Markt volgens Motorsport-Total in een onderzoek.

Volgens het onderzoek was de aandacht voor Schumacher en de Formule 1 in het algemeen enorm aan het begin van het seizoen, maar na de tien podiumloze races van Schumacher is daar weinig meer van over.

Dat is bijvoorbeeld terug te zien in de kaartverkoop voor de Duitse Grand Prix op Hockenheim. Toen Schumacher zijn comeback aankondigde, liep het storm. Inmiddels is de verkoop gestagneerd. De teller staat op 60.000 kaarten.

De Duitse media worden daarnaast steeds kritischer op hun held en kopstukken als Jackie Stewart en Bernie Ecclestone lieten onlangs weten dat ze verwachten dat de zevenvoudig kampioen het na dit seizoen voor gezien houdt.