Een bezoek van Mercedes-motorsporrtchef Norbert Haug aan Kimi Räikkönen voedt de speculaties dat Michael Schumacher aan het eind van het jaar afzwaait.

Haug bevestigt bij Räikkönen op bezoek te zijn geweest, maar ontkent gesproken te hebben over een contract voor volgend seizoen. “Het was vriendschappelijk contact”, aldus Haug, die de Fin goed kent uit zijn tijd bij McLaren. “Kimi moet zelf een beslissing nemen, maar ik hoop dat hij terugkeert in de Formule 1. Dat zou goed zijn voor de sport.”

Nadat Räikkönen door Ferrari werd vervangen door Fernando Alonso, zocht hij zijn heil in het WRC. Afgelopen weekend noteerde Räikkönen snelle tijden in de asfaltrally in Bulgarije, maar belandde hij door een foutje ondersteboven in de struiken. De Citroën Junior-coureur bleef ongedeerd, maar was uitgeschakeld voor een puntenfinish.

Räikkönen houdt de deur naar de Formule 1 open, maar zegt alleen voor een topteam te willen rijden. Bij Ferrari, McLaren en Red Bull liggen de coureurs voor volgend seizoen al vast. Renault zoekt nog een tweede coureur en mogelijk komt er een plek vrij bij Mercedes als Schumacher het voor gezien houdt.

Zelf zegt de Duitse recordkampioen nog gemotiveerd te zijn en te geloven in een succesvolle uitkomst van zijn comeback. Tegenover de BBC liet hij echter duidelijk verstaan niet te zijn teruggekeerd om alleen mee te doen, maar competitief te willen zijn. Halverwege het seizoen kijkt Schumacher tegen een flinke achterstand aan ten opzichte van de koplopers en teamgenoot Nico Rosberg, die in Silverstone voor de derde maal het podium bereikte.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt dat de zevenvoudig kampioen de sport zal verlaten als hij zijn prestatieniveau niet weet te verhogen. “Als hij niet presteert, betwijfel ik of hij doorgaat”, aldus Ecclestone. “Hij is fit, gemotiveerd en getalenteerd, maar de auto past niet bij zijn kwaliteiten.”